O taboru

To bo že 3. tabor voditeljev našega Združenja. Po taboru Vihar upanja 1999 in Glej daleč 2006, bomo letos skupaj taborili pod geslom “Ogenj v meni.

 

Letos poleti je priložnost, da si voditelji vzamemo nekaj časa zase in za našo skupnost voditeljev. Priložnost, da preživimo nekaj dni v najboljši potovalni skupnosti na najbolj nori skavtski dogodivščini.  Letos poleti je priložnost, da naložimo kakšno poleno na svoj ogenj in se spomnimo trenutka …

 

Na taboru voditeljev bomo program usmerili v napredovanje na naslednjih področjih:

  • osebna vera
  • osebno spremljanje in osebno napredovanje
  • skvo, stegovodja, delovanje stega
  • vrednotenje

 

V okviru priprave in na taboru bomo razvili nova orodja za izvajanje osebnega spremljanja in osebnega napredovanja. Naredili bomo nabor idej za izvajanje aktualnega vzgojnega namena. Skupaj bomo ustvarili tudi priročnik dobrih praks za delovanje stegov. Celoten tabor pa bo dobra motivacija za nadaljnje delo po skvojih.

 

Tabor bo potekal v dveh delih. Prvi del bo potovalni. V tem delu bo več skupnosti voditeljev lokalnih enot (skvojev) združenih v potovalno skupnost. Večino aktivnosti, ki se bo dogajala v tem delu, si bo vsaka potovalna skupnost organizirala sama. Drugi del tabora bo skupni. Vsi člani potovalnih skupnosti se bomo 8. 8. 2012 zbrali v Šmihelu pod Nanosom. Med seboj bomo izmenjali dobre prakse na področju delovanja stegov in ideje za izvajanje trenutnega vzgojnega namena, s katerim želimo spodbujati ustvarjalnost in pobudništvo vseh naših članov. Tabor pa je namenjen tudi spoznavanju in druženju voditeljev ob pristnih skavtskih aktivnostih. 10. in 11. 8. se nam bodo na tabornem prostoru pridružili tudi bivši voditelji s svojimi družinami.

Taborni prostor


taborni prostor večjem formatu