Glej daleč

Ideja o ponovnem taboru voditeljev je rasla skupaj z ZSKSS. Združenje je postajalo vedno večje, hkrati pa se je manjšala enotnost. Ugotovitev, da moramo okrepiti osnovne celice stegov – skvoje, je še spodbudila razmišljanje o taboru, ki bi bil za skvoje dobra izkušnja. Ideja o taboru je bila sprejeta na svetu Združenja, marca 2005.

Izziva tabora:

Voditelji spoznavajo idejo skavtstva in z uporabo skavtske metode spodbujajo člane k prevzemanju odgovornosti.

Krepitev skvoja, da postane pomembna opora voditeljem pri njihovem delu in osebnostni rasti v skladu z vrednotami ZSKSS.

V duhu takratnega vzgojnega namena: V ZSKSS bomo v letih od 2005 do 2008 z ozaveščanjem o skavtskih koreninah vzgajali člane v dejavne skavtinje in skavte, so voditelji pripravili zbirko skavtskih, katoliških in slovenskih korenin.

Zbirka korenin je še vedno dostopna vsem voditeljem in služi kot pomoč pri izvajanju programa naših vej.

Glej daleč je potekal v Retečah pri Škofji loki (30. 7.-6. 8. 2006).

 

Himna glej daleč – ansambel A bo že gmh

 

 

Nekaj vtisov udeležencev:

“Tabor Glej daleč je bil pomoje zelo dobro organiziran, saj so kljub dežju in blatu, vseeno izvedli veliko delavnic. Ta tabor mi bo ostal v prijetnem spominu, ker sem spoznal veliko novih obrazov in dobil marsikatero idejo.” (Tomaž Kranjec)

“Gledam daleč, naprej in nazaj, na svojo in na našo skavtsko pot in ugotavljam, da so skavtski tabori zame ena najlepših življenskih izkušenj. Tudi tabor voditeljev je bil super, poln veselja, navdušenja, smeha in pravega skavtskega duha.” (Katja Tavčar, Potrpežljiva mravljica, Kranj 1)

Komendski skvo je tabor Glej daleč ocenil za več kot odličen. “Navezali smo veliko novih stikov, predvsem na štajerskem koncu. Kljub slabemu vremenu je tabor Glej daleč zaradi odlične organizacije potekal brez zapletov in v siju nasmehov vseh udeležencev.” (Borut Resnik)

Članek o taboru Glej daleč v Družini